3 produse ecologice pentru casă pe care le-ai putea folosi chiar acum

3 produse ecologice pentru casă pe care le-ai putea folosi chiar acum

Ziua Pământului a trecut, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne mai gândim la modalități de a ne reduce impactul asupra mediului. Energia regenerabilă este un concept important care devine din ce în ce mai vital pe măsură ce timpul trece și resursele valoroase se epuizează.

În loc să ne bazăm pe combustibili fosili precum gazele naturale, petrolul și cărbunele, care în cele din urmă se vor epuiza, trecerea la surse regenerabile precum soarele, vântul și apa devine crucială pentru generațiile viitoare. Dar de ce să mai așteptăm? Există lucruri pe care le puteți face chiar acum pentru a vă face locuința mai durabilă și pentru a minimiza amprenta de carbon - multe dintre acestea oferind reduceri și credite fiscale.

Panouri solare

Energia solară este în același timp cea mai ușoară și cea mai dificilă modalitate de a deveni ecologic. În funcție de locul în care locuiți și de gradul de însorire al climei, acest lucru are sau nu sens pentru dumneavoastră, dar panourile fotovoltaice pot stoca destul de multă energie pentru o zi ploioasă. Acestea vin cu un preț ridicat în ceea ce privește costurile de instalare, care variază în funcție de eficiență și de dimensiunea acoperișului, media fiind de 1.3 lei/Kwh (kilowatt ora). Dar nu lăsați acest lucru să vă descurajeze!

Studiile au arătat că, în medie, un proprietar de locuință care folosește energia solară va economisi aproximativ 20.000 de euro în 20 de ani, uneori chiar mai mult.

Toalete cu eficiență ridicată

Folosind în medie cu 20% mai puțină apă pentru a face aceeași treabă și mai puține substanțe chimice toxice, unele toalete cu eficiență ridicată sunt chiar complet fără apă. Tehnologii precum asistarea presiunii, spălarea gravitațională și spălarea dublă elimină deșeurile folosind cât mai puțină apă posibil.

Pe măsură ce costurile pentru apă și canalizare continuă să crească, avantajele toaletelor cu debit redus în ceea ce privește conservarea apei și reducerea cererii pentru instalațiile locale de tratare a apei sunt destul de evidente pe durata ciclului de viață al produsului. Și alte aparate cu randament ridicat, cum ar fi mașinile de spălat, sunt în curs de dezvoltare.

Șeminee electrice

100% eficiente din punct de vedere energetic, șemineele electrice sunt o modalitate excelentă de a suplimenta încălzirea locuinței, reducând în același timp factura lunară la electricitate. Prin concentrarea energiei doar în zonele pe care le folosiți cel mai mult, veți rămâne la căldură fără a sacrifica confortul.

Având nevoie doar de o priză de uz casnic standard de 220 V pentru a funcționa și a oferi o ambianță frumoasă, spre deosebire de șemineele pe gaz și lemn, șemineele electrice nu irosesc resurse naturale valoroase.



Mai multe articole