Economiseste bani cu ajutorul unui semineu electric

Economiseste bani cu ajutorul unui semineu electric

Economieste renuntand la combustibil

Semineele pe lemne sau pe gaz au adesea preturi fluctuante datorita combustibilului folosit insa, un lucru e sigur, costurile combustibililor nu se va ieftini curand. Pretul pentru 1 litru de gaz este aproximativ 2 lei. Un semineu pe gaz foloseste in medie 3.7 litri de gaz in aproximativ 6 ore, asta insemnand un cost de 14 lei pentru o zi daca semineul este folosit timp de 12 ore:

(2 lei x 3.7litri(6 ore) x 2). Asta ar insemna un cost de 420 lei/luna doar pentru a opera semineul. Daca vine vorba de un semineu pe lemne preturile nu devin mai avantajoase si e greu de folosit full-time.

Pe de alta parte va oferim o solutie asemanatoare dar mult mai rentabila. Datorita faptului ca aceste seminee electrice consuma doar energie electrica, preturile vor fi semnificativ mai mici. Avand o aeroterma incorporata in focarul electric, acestea se pot seta la o anumita temperatura, decuplandu-se automat cand temperatura este atinsa. Totodata, daca porniti doar efectul de flacara al semineului electric, acesta va consuma mai putin decat un bec incandescent.

Da! ati citit corect! Semineele electrice pot fi folosite cu sau fara functia de incalzire, sistemul de flacara fiind independent fata de functia de aeroterma permitand operarea acestor seminee electrice pe intreaga durata a anului si nu doar in lunile de iarna.

Costuri de reparatii

Cand vine vorba de reparatii, semineele pe lemne primesc un premiu pentru cele mai mari costuri de reparatii. Cosuri de fum deteriorate, curatarea hornului sau intretinerea ramei acestora va va face o gaura semnificativa in portofel!

Pentru cei care folosesc un semineu pe gaz, costurile de intretinere s-ar putea sa fie mai avantajoase decat la semineele pe lemne fiind necesara doar o inspectie anuala pentru a respecta anumite norme de siguranta.

Solutia? Seminee electrice! Acestea nu necesita inspectii anuale, nu trebuie curatate si nu in ultimul rand, nu va va goli portofelul. In majoritatea cazurilor, aceste seminee electrice beneficiaza de 2 ani garantie si mentenanta in caz de defectiuni si singurul cost pe care trebuie sa il platiti este costul unui apel telefonic!

Costuri de instalare

Daca va ganditi sa va instalati un semineu pe gaz sau pe lemne, s-ar putea sa ramaneti socati in momentul in care veti vedea pretul, cu atat mai mult cu cat casa dvs nu este dotata deja cu un cos de fum, in cazul semineelor pe lemne. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul semineelor pe gaz, costul fiind variabil de la model la model dar si in functie de tehnologia folosita (Ventilant sau fara ventilatie). In oricare dintre cazurile de mai sus, pretul de instalare costa mii de lei dupa care se adauga costul combustibilului folosit (lemne, gaz) si nu in ultimul rand costul de mentenanta anuala.

De ce sa nu alegi dintre modelele de seminee electrice disponibile pe piata? Puteti alege dintre zeci de modele de rame si dimensiuni diferite de focare electrice.

Costul de instalare semineu electric? 0!

Datorita faptului ca nu necesita proiecte de renovare costisitoare sau ventilatie, nu exista costuri de instalare decat achizitionarea semineului electric in sine. Cele mai mici costuri atat pentru combustibil cat si pentru reparatii si instalare sunt detinute de seminee electrice.

Vrei sa afli mai multe informatii despre seminee electrice? Acceseaza pagina noastra Click aici



Mai multe articole