Salvați mediul înconjurător cu un șemineu electric

Salvați mediul înconjurător cu un șemineu electric

Șemineele electrice oferă o serie de beneficii, dar unul dintre cele mai importante este faptul că vă ajută să adoptați un stil de viață mai ecologic.

Un șemineu electric este un sistem de încălzire economic și ecologic care vă poate ajuta să economisiți până la 15% din factura anuală de energie, permițându-vă să reduceți termostatul central și să încălziți doar camerele pe care le utilizați cel mai mult.

Acestea consumă mult mai puțină energie decât șemineele pe lemn sau pe gaz și sunt mult mai sigure pentru gospodăria dumneavoastră, neavând subproduse nocive, ceea ce le face o investiție excelentă pe termen lung pentru casa dumneavoastră.

Fără emisii nocive

Să tușești și să strănuți din cauza vremii reci este un lucru, dar să inhalezi cenușă, funingine și fum este cu adevărat insuportabil.

Spre deosebire de focurile de lemne, șemineele electrice nu necesită bușteni de lemn pentru a crea un foc - ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la emisiile nocive. În cazul coșurilor de fum înfundate sau al coșurilor de fum fisurate, șemineele pe lemne și pe gaz pot emite substanțe periculoase direct în locuința dumneavoastră, lăsându-vă pe dumneavoastră și pe cei dragi vulnerabili la riscuri pentru sănătate.

Cu un șemineu electric, care funcționează doar cu o priză electrică standard ca sursă de căldură, nu există absolut nicio posibilitate ca acest lucru să se întâmple.

Deoarece șemineele electrice nu emit niciun fel de emisii nocive și nu necesită un coș de fum, puteți amplasa unul în orice cameră a casei dumneavoastră.

Deșeuri minime

Până la 50% din toată căldura creată de șemineele pe lemn și gaz se pierde direct prin coșul de fum. Cu ajutorul opțiunilor de încălzire cu infraroșu și ventilator forțat, șemineele electrice transformă 100% din energia pe care o produc în căldură directă.

De înaltă eficiență, șemineele electrice utilizează mai puțin combustibil pentru a produce o flacără puternică, astfel încât banii dumneavoastră să ajungă mai departe.

Utilizare pe tot parcursul anului

Deoarece produc căldură, șemineele pe gaz și lemne sunt adesea limitate la utilizarea sezonieră și rămân nefolosite în restul anului.

Cu opțiuni independente de încălzire și flacără, un șemineu electric poate fi utilizat pe tot parcursul anului - chiar și în toiul verii, ceea ce face ca investiția dumneavoastră să fie mai valoroasă.

Fără alergeni

Ca un bonus suplimentar, o serie de modele Dimplex dispun de o tehnologie brevetată numită Purifire, care funcționează ca un proces de fundal pentru a curăța aerul în timp ce se încălzește, păstrând camera dumneavoastră liberă de alergeni și particule.

Folosind o tehnologie avansată de purificare a aerului, curățarea continuă și silențioasă are loc în medie de patru ori pe oră, astfel încât să puteți respira liniștit.

Pentru o investiție sigură și ecologică, un șemineu electric este șemineul care continuă să dea. Pentru mai multe informații despre avantajele șemineelor electrice, consultați articolele din Centrul nostru de resurse.



Mai multe articole